Műszaki tartalom

Műszaki tartalom megnyitása

Épület és környezete:

A DOLMÁNY HÁZ a Dolmány 1 Projekt  Kft kivitelezésében megvalósuló, liftes, teraszos, mélygarázzsal rendelkező, új építésű, 16 lakásos társasház. Az épület XIII. kerületben, a Béke utca Dolmány utca sarkán, Angyalföld északi városrészén, a Rákos-patak Kámfor utca által határolt területén található. Az építési telekkel szemben, a Béke utca szemközti oldalán helyezkedik el a Gyermek tér.

DOLMÁNY HÁZ:        Cím: 1131 Budapest, Dolmány utca 1.   HRSZ: 26478/1                                          Építtető:                        Dolmány 1 Projekt Kft.  Cégjsz: 01-09-306796
Tervező, kivitelező:   Perfect Project Kft. Cégjsz: 13-09-125039  http://perfectproject.hu 

A Dolmány ház tervezésénél törekedtünk arra, hogy az igényes, modern építőanyagok és magas műszaki tartalmú, energiatakarékos, környezetbarát technológiákat válasszunk. Az épület megjelenésében igazodik a lakókörnyezethez. A homlokzat anyaghasználata, a helyi trendeknek megfelelően, egységes világos színben megjelenő, nagy felületű mészkő és vakolat.

Az épület energetikailag minden tekintetben megfelel a 2018.január 1-től érvényes TNM rendelet szerinti szigorított hőszigetelési követelményeknek.

A parkolók földszinten és pinceszinten kerülnek kialakításra.  A pinceszinti mélygarázs a Dolmány utcára, a földszinti teremgarázs a Béke utcára nyílik. Az épület egy lépcsőházzal rendelkezik és minden szintre biztosított lifttel a közlekedés.

 

Alapadatok és kialakítás:

Lakások mérete:                32,12 m2- 108,15 m2 
Előkertek mérete:              Béke utca felől: 5 m, Dolmány utca felől: 3 m
Kialakítása:                         Az épület 7 szintes:  Pinceszint + Földszint + 5 emelet
Parkolók:                             Mélygarázsban 14 db, Földszinti teremgarázsban 5 db
Lakóterek:                           1 – 5. szinten
Üzlet és iroda:                    Fszt, 1. emeleten

 

Tervezett szerkezetek leírása:

 Az épület pillérvázas vasbeton szerkezetű, korszerű vázkerámia téglafalazatokkal kitöltve monolit vasbeton födémekkel, lapostetővel.

Alapozás: Az épület alatt kútalapozás készül gerendaráccsal.

Pincefalak: 30cm vastag monolit vasbeton szerkezet

Homlokzati falak: 30cm vastag vázkerámia falazat + 10cm vastag dryvit rendszerű grafitos hőszigeteléssel

A válaszfalak: 10cm vastag vázkerámia falazat

Födémszerkezet: 22cm monolit vasbeton födém lépéshangszigeteléssel

[/bg_collapse]

 

Vevői módosítások:

A Vevőknek térítés ellenében lehetőségük van a saját tulajdonrészük kialakítását érintő változtatásra az Eladó döntésétől függően, amely:

  • nem érintheti az épület külső megjelenését, és szerkezeti rendszerét
  • nem jelent minőségi visszalépést sem a közös, sem az önálló tulajdoni illetőségek műszaki paraméterei és megjelenése szempontjából
  • nem jelent hátrányt sem a leendő tulajdonostársnak, sem harmadik személy részére
  • nem érintik a projekt megvalósításának időütemtervét, és az azzal kapcsolatos szerződéseket, megállapodásokat és jogokat
  • bármely változtatás végrehajtása csak Eladó hozzájárulásával és a többletköltség befizetése után történhet

A módosítások feltételei:

Módosítási lehetőség a vevő részéről kizárólag az épület szerkezet kész állapotának eléréséig lehetséges. Ettől eltérni csak az eladó írásos engedélyével lehet. A módosítások időbeni megrendelése, valamint pénzügyi rendezése a vevő referens illetve a Generál Kivitelező által meghatározott határidőn belül. Konzultáció a vevő referenssel lehetséges. Első alkalommal díjmentes a konzultáció, a második alkalomtól a konzultációs díj 30.000 Ft+ÁFA/óra, mely fizetendő esetenként, a konzultáció alkalmával. Amennyiben a felek megegyeznek, a vevői referens illetve a Generál Kivitelező elkészíti a módosított alaprajzot és intézkedik az árajánlat elkészítéséről, mely tartalmazza a tervezés és kivitelezés díját, valamint intézkedik az árajánlat mielőbbi eljuttatásához a vevő részére. A Vevő végső jóváhagyása és a megegyezett költségek kifizetése után a Project Manager illetve a Generál Kivitelező felelős a módosítások pontos végrehajtásáért. 

A Dolmány 1 Projekt Kft. fenntartja magának a jogot, hogy a megvalósítás során a jelen Műszaki Leírásban szereplő beépített, felhasznált anyagok, termékek helyett más, azonos minőségű anyagokat, termékeket építsen be, használjon fel.

DOLMÁNY HÁZ – 16 lakásos társasház

Cím: 1131 Budapest, Dolmány utca 1.   HRSZ: 26478/1

Építtető:    Dolmány 1 Projekt Kft.                    Cégjsz: 01-09-306796
Tervező, kivitelező:  Perfect Project Kft.        Cégjsz: 13-09-125039

http://perfectproject.hu

 

#dolmanyhaz #dolmany #haz #ujepitesu #lakopark #tarsashaz #angyalfold #angyalfoldilakas #lakas #villamos #13kerulet